זה כבר כמה חודשים שהבטן שלך הולכת ותופחת, יש לך בחילות בבוקר וחשקים מוזרים בערב ואת עייפה כל הזמן: כן, את בהריון. הגוף שלך עובר שינויים מיום ליום, וכתוצאה מכך את "זוכה" לחוות שלל תופעות כגון התכווצויות שרירים, כאבי ראש, כאבי גב, נדודי שינה, תנודות הורמונליות ובעיות עיכול. ואם כל זה לא מספיק, במהלך ההיריון יש לעתים סיכונים ללקות בסוכרת הריון, רעלת הריון ואף דיכאון.
לא נשמע סימפטי במיוחד, אבל יש פתרון. פעילות גופנית במהלך ההריון יכולה להקל על הרבה מהתסמינים: היא מחזקת את השרירים, מקלה על כאבי הגב, מסייעת לשינה טובה יותר, מקלה על העיכול; וכן היא עוזרת במניעת תופעות כמו רעלת הריון וסוכרת הריון. בנוסף על כך, היא ממתנת את העלייה במשקל במהלך ההריון, משפרת את מצב הרוח, ואף מקצרת ומקלה את הלידה עצמה.
סוגים של פעילות גופנית מומלצת במהלך ההריון
לפני שנפרט את סוגי הפעילות הגופנית המומלצים בהריון, ראוי לסייג ולומר שלפני שמתחילים בכך, חייבים להתייעץ עם הרופא המלווה ולקבל את אישורו. שכן, ישנם מצבים בהם לא מומלץ לבצע פעילות גופנית בהריון כגון: לחץ דם גבוה, סוכרת, רעלת הריון, דימומים, צירים מוקדמים, שליה שקרובה לפתח צוואר הרחם ועוד.
-
התעמלות מים
התעמלות הינה חיובית באופן כללי, אך התעמלות במים לנשים בהריון מומלצת מאד, שכן עצם השהייה במים מקלה על נשיאת משקל הגוף וכך לא מעמיסה מדי על השלד והמפרקים. בנוסף, השהות במים מרגיעה ומרעננת.
-
הליכה
הליכה היא פעילות נוחה וקלה יחסית אותה ניתן לבצע בכל מקום ואין צורך לשלם על חוג מיוחד. בנוסף, גם נשים שאינן בכושר גבוה יכולות לבצעה. באופן כללי, רופאים בתחום ממליצים על הליכה במשך חצי שעה ביום לאורך תקופת ההריון.
-
פילאטיס
פילאטיס נחשב לפעילות גופנית מצוינת במהלך ההריון שכן הוא מתמקד בשרירים שנשים בהריון צריכות לחזק כמו שרירי רצפת האגן ומפרקי הירכיים, אך גם מחזק את כלל השרירים בגוף באזורים החשופים להשמנה כמו הישבן והידיים. באימוני פילאטיס להריון נוהגים להתאים את סוג הפעילות לשלב בהריון.
-
יוגה
יוגה יכולה לתרום רבות לנשים בהריון שכן עובדים בה על חיזוק השרירים וכן על העלאת גמישות המפרקים. בנוסף, עובדים בה רבות על נשימה והרפייה, שני אלמנטים שמאד חשובים ללידה תקינה, נוחה ולא טראומטית.
מה עם אימונים אחרים?
אם את רגילה לפעילות גופנית אינטנסיבית כמו קרוספיט, ספינינג או ריצות ארוכות, יתכן שתוכלי לבצע פעילויות כאלה במהלך ההריון אך רק אם הרופא מאשר זאת, וגם אז – תהיי חייבת לבצען בצורה מתונה הרבה יותר. לגבי פעילויות שיש בהן סכנה לנפילה או לפגיעה כגון התעמלות מכשירים או רכיבה על סוסים – אין ברירה, אך תיאלצי להימנע מהן במהלך ההריון.
למרבה המזל, כפי שקראת לעיל, יש מספיק סוגים של פעילות גופנית שניתן לבצע גם בהריון. שיהיה הריון פעיל, מהנה ורגוע!