כהורים לילד אתם וודאי רוצים את הכי טוב בשבילו ושואפים לענות על כל הצרכים שלו כדי שיגדל להיות ילד שמח, בריא וחברתי. כדי להצליח לספק לילד את צרכיו חשוב שלא להתעלם מההיבט הגופני ומהחשיבות הרבה של ביצוע פעילות ספורטיבית. היום, ידוע לכל שילדים פעילים הם בריאים יותר, מלאים בביטחון עצמי ומצליחים לפתח קשרים חברתיים בצורה טובה יותר מילדים שאינם עוסקים בספורט.
בעוד חלק מהילדים נהנים מהעיסוק בספורט באופן טבעי, יש ילדים, בעיקר בעידן הטכנולוגי של ימינו, שיכולים (ומעדיפים) לשבת כל היום מול המחשב. אם הילד שלכם נמנה בין ילדי המחשבים שמעדיפים להישאר בבית במקום לצאת החוצה, חשוב לקחת יוזמה,לשקול את הגבלת השהות שלו מול המסך ולעודד אותו לבצע פעילות גופנית.
איך להפוך את המילים למעשים?
המזל, במקרה הזה, הוא שניתן לבחור בין חוגים רבים שעוסקים בפעילות ספורטיבית. מגוון החוגים המציעים פעילויות ספורט מאפשר לכל ילד למצוא את המקום שלו ואת הפעילות שהוא הכי אוהב. חשוב מאוד לבחור בחוג שהילד מתחבר אליו וכזה שיהיה מתאים לאופיו כך שהוא ירצה להגיע ויוכל להתמיד. הנה 4 דגשים שיסייעו לכם לבחור בחוג האופטימלי:
- אהבה לתחום – כפי שציינו – הילד צריך להתחבר לסוג הפעילות וליהנות ממנה. זה יכול להיות חוג שחיה לילדים, חוג כדורגל, כדורסל, ריקוד, טניס, רכיבה על סוסים וחוגים ספורטיביים נוספים.
- התאמה לאופי – יש ילדים שאוהבים תחרות, יש ילדים שאוהבים לשתף פעולה ויש ילדים שמעדיפים פעילות שמתבצעת לבד. כמובן שעדיף לבחור בפעילות קבוצתית שתאפשר לילד לפתח ולתרגל את יכולותיו החברתיות אך לא תמיד זה אפשרי וחשוב לפעול בהתאם לרצון של הילד.
- תדירות האימונים – המלצה כללית היא לבצע פעילות גופנית מתונה לפחות פעמיים בשבוע, ובמשך 40 דקות בכל אימון. בידקו את היקף הפעילות של החוג והשתדלו להתאימו ליכלותיו הגופניות של הילד.
- ניסיונות – ילדים, כמו ילדים, יכולים לשנות את דעתם בתדירות גבוהה, ולעתים גם אם נראה היה שהוא מתלהב בתחילה מחוג מסוים, ייתכן כי לאחר מספר אימונים יאמר אחרת. אם הילד לא מתחבר לחוג מסוים על אף שנראה היה שדווקא יאהב אותו, לא תמיד כדאי להתעקש להישאר, ואפשר לשקול להתנסות במקביל בחוג נוסף כדי לקבל החלטה.
ואם הילד עדיין מהסס?
אם הילד חש חוסר ביטחון וצריך עידוד ותמיכה, תוכלו לשבת איתו בצד, לצפות בהתנהלות של החוג ולהתרשם ממנו יחד. תוכלו גם לנצל את ההזדמנות כדי להחליף מילה עם המדריך ולבקש ממנו לסייע לילד להפוך את הפעילות לחוויה חיובית ומהנה. אפשרות נוספת היא להציע לילד להצטרף לחוג בו נמצא אחד מחבריו. זה עשוי לדרבן אותו ולהגביר את תחושת הביטחון שלו לקראת ההיכרות עם מעגל החברים החדש. שיטה נוספת שמסייעת לקרב את הילד לתחום ולהרגיש שייך, היא לרכוש אביזרים הקשורים לחוג – אם מדובר על חוג בלט אפשר למשל לקנות בגד גוף יפה ואם מדובר על חוג שחייה אפשר לרכוש משקפת חדישה ואיכותית. הדברים הקטנים האלה בדרך כלל יוצרים ציפייה, רצון והתרגשות לקראת הפעילות.
שיהיה לכם חוג שמח!