הידרותרפיה: התחדשות דרך המים
כוחם של המים הוא עצום, והידרותרפיה הופכת אותו לכלי ריפוי חזק. עם טכניקות מיוחדות ומטפלים מיומנים, אנו מציעים לך דרך חדשנית לקידום הבריאות והשלווה.
מה זו הידרותרפיה?
הידרותרפיה היא טיפול שמשלב את התכונות הייחודיות של המים עם טכניקות ריפוי. באמצעות מזרנים, טמפרטורות שונות, ותנועות מקצועיות, המטפל משחרר כאבים, משפר זרימת דם ומעודד התחדשות תאית.
היתרונות של הידרותרפיה:
- שחרור כאבים: הידרותרפיה יעילה בהקלה על כאבים בשרירים ובמפרקים.
- הפחתת לחצים: הטיפול מרגיע ומסייע בשחרור מתחים וחרדות.
- שיפור תנועתיות: מגביר את הגמישות ותחושת הקלילות בגוף.
- תמיכה בתהליכי התחדשות: עוזר בהתחלקות תאית וריפוי פציעות.
למי מתאימה ההידרותרפיה?
הידרותרפיה מתאימה לכולם – ספורטאים, אנשים הסובלים מכאבים כרוניים, או כל אחד המחפש דרך טבעית ויעילה לשדרוג הבריאות.
קבעו פגישה עוד היום!
הזמינו את עצמכם לחוויה מרעננת של הידרותרפיה במרכזנו. קבעו פגישה עוד היום וצאו מהדלת עם גוף מרוגע ונפש מאוזנת.
הידרותרפיה – הכוח שבמים, החיבור שבטבע.
הרחבה
ב"דרך המים" ניתן לקבל טיפולי הידרותרפיה (טיפול במים) ע"י צוות מומחים בראשות סטלה פורמנוב, הידרותרפיסטית מוסמכת ובעלת ניסיון עשיר בתחום של הידרותרפיה. טיפולי הידרותרפיה מתקיימים בבריכה מחוממת, המצוידת במערכת טיהור ממוחשבת, ובחלל מחומם בהתאם לעונה. כל טיפול הינו אישי ומותאם פרטנית למטופל על-פי צרכיו.
למי מיועדת הידרותרפיה?
הידרותרפיה וטיפולי מים מתאימים לכל אדם בכל גיל, לטיפול במנעד רחב של בעיות. נסיונה העשיר של סטלה פורמנוב מאפשר לה לטפל בתינוקות, ילדים ומבוגרים כאחד, בהתאם לצורך האישי של המטופל. הידרותרפיה מומלצת לסובלים מכאבים כרוניים, לבעלי מוגבלויות תנועה מסיבות שונות, לסובלים ממתחים וחרדות ואף נמצאה מועילה בהקלה על הפרעות קשב וריכוז.
קיימים טיפולי הידרותרפיה המטפלים גם במקרים קשים יותר של פרקינסון, שיתוק מוחין cva ועוד.. הטיפולים אישיים ונעשים באוירה אינטימית ורגועה.
מהי הידרותרפיה ואיך היא פועלת?
הידרותרפיה היא שיטת טיפול, המשתמשת ביכולת הציפה במים ובחמימותם, לחיזוק כל מערכות הגוף ברמה החושית והתנועתית. פעילות גופנית במים תורמת לבריאותנו, והדבר משמעותי כאשר הפעילות הינה מקצועית, ומכוונת לטיפול בבעיות ומוגבלויות ובשיקום תפקודים שנפגעו. הידרותרפיה מתאפשרת בזכות התכונות הייחודיות של המים ובראשן חוסר כוח כבידה, מאפשרות לבצע בקלות יחסית פעילות גופנית על כל תועלותיה: חיזוק שרירים ורקמות רכות, שיפור מערכת הנשימה, ותפקודי מערכות פנימיות כגון לב וכליות ועוד. כל זאת, תוך הימנעות מתופעות נלוות הקיימות בפעילות מוגברת ביבשה, כגון שחיקת שרירים ורקמת חיבור. טיפולי הידרותרפיה משפרים את התפקוד היומיומי‚ מפיגים מתחים‚ מקלים על כאבי גב ומרחיבים את טווחי התנועה.
צפיפות המים והלחץ ההידרוסטטי
יתרון נוסף של הידרותרפיה נעוץ בצפיפות המים והלחץ ההידרוסטטי כמו גם הטמפרטורה של המים, המחזקים את השרירים ומגדילים את הבטחון העצמי. במהלך טיפולי הידרותרפיה, התחושה של המים מרגיעה, משחררת ומאפשרת יתר תנועתיות במים. הציפה והמרחב במים מאפשרים למטופל לבצע תנועות שמחוץ למים הוא לא היה מסוגל לבצען בגלל כוח הכבידה. שחייה נחשבה מאז ומתמיד לאחד מענפי הפעילות הגופנית המועילים ביותר לאדם. מבחינה בריאותית פעילות הידרותרפיה ותרומת הפעילות הגופנית במים לאדם, עולה לאין שיעור כשעוסקים בשיקום תפקודים שנפגעו.
קצת היסטוריה על הידרותרפיה ופעילות במים
פעילות טיפולית במים מוכרת מאז התקופה העתיקה, בעיקר במסגרת השימוש במרחצאות ביוון וברומי. בתקופת הרנסאנס חזר השימוש במרחצאות לבריאות באירופה ובשנת 1697, הוכנס השימוש במילה הידרותרפיה לספרות המדעית על-ידי סר ג'ון פלויר, אשר תאר את ההשפעות של השימוש במים קרים וחמים. באותה תקופה התפרסמו גם כתביו של הרופא היהודי הדגול, הרמב"ם, אשר המליץ לכל בית אב להורות את השחייה לבנו.
במאות ה-18 וה-19 פרח השימוש בהידרותרפיה באירופה, בעיקר במסגרת התפתחות האורתופדיה והטיפול במחלות ראומטיות, ואילו בראשית המאה העשרים כבר נכתבו הספרים הראשונים שמתעדים את השימוש המודרני בהידרותרפיה. בשנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20, הופיעו מספר טכניקות טיפוליות ייחודיות העושות שימוש במים לבעלי פגיעה במערכת הנוירומוסקולרית (מחלות המאופיינות ע"י פגיעה בנוירון התחתון).
בעשור האחרון חלה פריחה מחודשת של השימוש במים לאוכלוסיות מגוונות, באופן טיפולי ומניעתי. גדל באופן משמעותי מספר הבריכות הטיפוליות (בארה"ב הוא מגיע למספר אלפים ובארץ לעשרות), והתפרסמו מחקרים חדישים על השפעות השימושים הטיפוליים באוכלוסיות שונות. בישראל התפרסם ספר על שיקום במים בו נכתבו על ידי מיטב הרופאים פרקים העוסקים בעקרונות הכלליים של השיקום במים, וביישומים ייחודיים לאוכלוסיות יעד שונות: בעלי ליקויי יציבה, פגיעה מוחית, אירוע מוחי, קטיעות, ליקויי ראייה ועוד.