טיפול במים לנשים בהריון בתקופה הקסומה והמופלאה הזו – שזוהי גם התקופה בה רוב הנשים חשות אי נוחות מוגברת. שחייה טיפולית לנשים בהריון מסייע להן עם השינויים הפיזיולוגיים וההורמונליים שמביאים איתם כאבים וחולשה כללית, עייפות וחששות מרובים.
שחייה טיפולית בהריון
פעילות במים בזמן הריון יכולה להקל באופן משמעותי על הקשיים המלווים את האשה ההרה. שחייה בהריון נמצאה טובה ובריאה; טיפול במים לנשים בהריון תורמת להריון קליל ונמרץ, מחזקת את הגוף, מרגיעה את הנפש ומחברת בין האם לעובר. שחייה טיפולית להריוניות היא פתרון אידיאלי להתגבר על מכשולי המשקל והכבדות. תמיכת המים בגוף וכושר הציפה הופכים כל תנועה לקלילה ומהנה. תכנית שיעורי שחייה בהריון נבנתה בקפידה, והיא כוללת סדרת תרגילים מיוחדים להריון הניתנים לביצוע ללא מאמץ.
תרגילים לנשים בהריון
תרגילי שחייה טיפולית במים מותאמים לכל אישה בהתאם לשלב ההיריון בו היא נמצאת, שכן קיימים הבדלים בין שלב לשלב הן בכמות התרגילים והן באופיים. הפעילות של התעמלות בהריון כוללת תרגילי תנועה, צלילה, נשימה והרפיה. בתרגילי התנועה, המסייעים לגמישות וזריזות, אנו מורידים את אינטנסיביות התנועות המגבירות דופק, ומצד שני אנו מחממים את השרירים ומחזקים אותם. בתרגילי הצלילה והנשימה אנו מסייעים להגדיל את נפח הריאות. ההרפיה מרגיעה את הגוף והנפש. הפעילות בכללה תורמת הן לשיפור בתחושתה הכללית של האישה בעת השיעור ולאחריו, והן להכנת הגוף ללידה קלה ומוצלחת.
יתרונות טיפול במים לנשים בהריון
– היכולת לבצע תרגילים פיזיים שאינם אפשריים או מורשים בסביבה יבשתית.
– הגדלת טווח התנועה המצטמצם משמעותית בעיקר בשלבים מתקדמים של ההיריון, ע"י כך שבמים הגוף "מאבד משקל".
– חיזוק שרירי האגן ושרירי הבטן התחתונה – עשוי בהחלט לסייע ללידה מוצלחת.
– שיפור קשיי נשימה הנובעים ממעבר הדם לעובר.
– הבאת הגוף למצב רגיעה ע"י הורדת מתח השרירים.
– חיזוק שרירי החזה התורמים ליציבות השדיים במהלך ההיריון ובהנקה.
– מניעת בעיות בהנקה ע"י הפעלת מחזור הדם גם באזור צינורות החלב.
– סיוע בהתפתחות העובר – האטת הזרמת החמצן ממריצה אותו לנוע ומחזקת את שריריו.
– אימוץ שגרת פעילות פיזית במהלך ההיריון, המעודדת חזרה מהירה לכושר לאחר הלידה.
טיפול הידרותרפיה במים לנשים בהריון זה בטוח?
בהחלט. הבריכה בדרך המים מצוידת במערכת טיהור חדישה וממוחשבת, כך שאין צורך לחשוש מזיהומים. באשר לשחייה עצמה, הקלילות והציפה של המים מקלים על גוף האישה ההריונית, והופכים את הפעילות הגופנית לאפשרית ומהנה. ובכל זאת, רצוי לשמור על מספר כללי זהירות:
הפעילות מומלצת החל מהטרימסטר השני, לאחר התבססות ההריון
המנעי ממאמץ יתר. מערכות הגוף עובדות ביתר-עומס, אין צורך לדחוף את עצמך עד הקצה.